Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Jak řešíte puchýře?

 

 

Lenča Sikorová

Pokud je už puchýř stržený, tak mám výbornou zkušenost s hydrokoloidní náplastí (např. Compeed, ale jsou i levnější varianty). Nalepí se na puchýř a nechá se tam tak dlouho, než sama odpadne. smiley

 

Tom Knopp

Přesně, není nic lepšího. Funguje to jako druhá kůže a člověk o tom vůbec neví. smiley

 

Jakub Kocian

Přesněěěě... Compeed nebo Spofaplast... dělají speciální náplasti přímo na puchýře... jsou gelový, lepí po celém obvodě, takže vydrží i sprchu, jsou příjemný a hodně tu léčbu urychlují. wink

 

Lucie Párová

Hlavně neodlepovat, nechte to tam klidně několik dní, než to odpadne samo a voìla! Zahojená kůže.

 

Jaroslava Marounková

Já s tím nemám dobrou zkušenost. Na in-linech se Compeed přilepil ke zpocené ponožce a při zouvání šel i s další kůží. Nedám dopustit na starou dobrou polštářkovou náplast, příp. trochu namazat jodovou mastí Betadine.

 

Marcell Paška

Namazat Betadinem a přelepit náplastí. smiley Rychle to zaceluje ranky.

 

Martin Vrba

Do malé hloubky... na to stačí náplast. Na hlubší pak HemaGel, ten to opraví rychle.

 

Petr Minarik

Strhnout puchýř, pokud tam ještě něco je, ostřihnout, vzít líh (nejlépe z lékárny) nebo Alpu, mezi zuby něco gumového (klacík většinou překousneš), polejt postižené místo lihem, následuje cca. 5 vteřinové inferno. Máš vyhráno... teda pokud nerozdrtíš čelistmi onu gumovou hračku a nemusíš následně k dentistovi. Lehce to bude chvíli pálit, ale je to vyřešené, nová kůže se rychle obnoví tím, že tuhle spálíš na uhel. Pokud se člověk chce hned hejbat, tak přelepuju Tesa stříbrnou páskou. Ta je na všechno.

Je to drsnější, ale za 24 - 48 h je to v lesku... Mám to vyzkoušené a ne jednou... Tak hodně zdaru!

 

Pavel Baboš Baběrád

Mně, když se něco podobného stalo (naštěstí to nebylo mockrát), tak jsem ho propíchnul, pokud už byla kůžička stržená, tak ji přelepil a přilepil zpět. Pokud i to ještě bylo málo, a omezovalo mě to v běhu, tak jsem vystřihnul kolečko v polstrování boty v tom místě, kde to tlačilo.