Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Jmenuji se Ripley, miluji mushing

 

 

Kryštof Spilka

Jmenuji se Ripley, miluji mushing. Už jsem plnoletý a čekají mě maximálně 2 sezóny v plné parádě. Nedávno jsem poprvé vyhrál psí triatlon v Sadské, kterého se každoročně účastním na začátku sezóny. Teď jsem se ale dozvěděl, že nosím špatný dres (Sokol Maxičky) a možná už se nikdy nebudu smět zúčastnit zahraničního závodu a poměřit se s nejlepšími ...

 

304920763_10229092536357190_2027841821851544011_n.jpg

 

Kryštof Spilka

Vedení svazu našemu klubu jako jedinému nastavuje neoprávněně a bezdůvodně speciální ztížené podmínky, navíc ani nevěřím, že je nakonec bude dodržovat, protože cestou k jejich zavedení už porušilo snad všechna dosud platná pravidla ... nezbývá než dát roztomilou fotku.

 

Petr Fochler

Je mi z toho fyzicky špatně, fakt nechutný chování současného vedení svazu...

 

Kateřina Erbsová

Já už od Sadské pořád přemýšlím, jak vám, respektive poctivému mushingu, pomoct, ale jsem bezradná. Můžeme vám nabídnout hostování, ale mushing to prý nezná a na mezinárodní úrovni to nic neřeší. Můžeme a budeme bojkovat vybrané závody jako rodina, ale je nás moc málo na to, aby to bylo slyšet. Obávám se, že když naběhnu na schůzi svazu a budu ječet, jen mě vynesou. Jedinou myslitelnou věcí, ke které jsem dospěla, je otevřený dopis vedení svazu s výzvou k odstranění protiprávního jednání, podepsaný členy i členy jiných klubů. Můžeme se o tom pobavit příští týden.

 

Petr Smrčka

Děkuji moc za krásná slova, my fakt potřebujeme, aby se všichni členové svazu zajímali aktivně o kroky vedení svazu a případně poukazovali na jejich nesprávnost, tak jak je právem každého člena. Situace se po včerejší schůzi, zdá se, nějakým způsobem stabilizuje, tak uvidíme další vývoj. Prostě UVIDÍME.

 

Kamila Šrolerová

Dušan tu měl být... to je ta pomoc. Aby předsedové mluvili.

 

Kryštof Spilka

Je to takový mor, nevysvětlitelně se šíří, někdo je nakaženej a někdo se jen tiše bojí ... třeba se ještě najde dost zdravého rozumu ...

Demokracie se musí těžce budovat i ve sportovním prostředí, teď nám to moc nejde a jsme ve fázi oligarchokracie ...

 

Helena Vidovičová

Já nejsem členem toho klubu. Ale ten klub je největší, má nejen největší členskou základnu, taky největší mládežnickou základnu a nejvíc medailí z nejnáročnějších závodů včetně mezinárodních mistrovství.

Až mám pocit, že tohle se mi prostě musí zdát.

 

Vlastik William Sheldon

Když jsem začal s mushingem, byl jsem velice naivní. Myslel jsem, že láska ke psům, je jeho hlavním tématem. Mushing je nejšpinavější prostředí, ve kterém jsem se kdy ocitl. Tak moc jsem se ještě nikdy nemýlil.

 

Martin Svoboda

Bohužel máš pravdu a z musherů, co se snaží něco dokázat a hledají cestu, tak ostatní "zkušení" dělají blbce.

 

Vlastik William Sheldon

Pak si takhle, během covidové pauzy, kdy reálně ušetříš čtvrt milionu ročně, položíš otázku, jestli ti to vůbec stojí za to a místo těch pár obojků a diplomů to raději každý rok nevložíš do firmy, kde to můžeš zdvojnásobit.

 

Martin Svoboda

Taky si to někdy říkám, kdybych možná investoval čas místo do závodů do byznysu, jestli by se ti pejskové neměli líp.

 

Maros Uhlo Uhliarik

Vidím, že se nic nemění v Čechách ani na Slovensku, je nás obrazně řečeno 5 a půl a stále se vedou žabomyší války.

 

Vlastik William Sheldon

To je právě ta sranda. 99,9 % populace ani neví, že náš sport existuje, ale píší se otevřené dopisy, jako by šlo minimálně o fotbal a každý, kdo má psa, je přece musher.