Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Když se potkáš s agresorem

 

 

Tomáš Kubín

Tak se pojďme podívat, jak to vypadá, když pejsek, tak úplně neposlouchá a lidé jej nechají běhat kolem sebe a volají „pocém“.

video bylo již odstraněno

 

 

Hela Levíčková

Bylo sdíleno i u bulíků… zaznělo tam i - CO teda DĚLAT? když už se rvou… když pominu užití obranných pomůcek ("pro záchranu svého psa udělám cokoliv")... a vody… tak jediná metoda, jak zastavit zakousnutého psa - ubrat kyslík - přiškrtit...

Tak jsem si představila, že hážu vodítko na krk agresora, dělám smyčku, škrtím zezadu a nechci se nechat sežrat... brrrrrrr… doufám že to nikdy nebudu muset řešit…

 

Toulavi Vlci

Strčit ruku pod řetízek, otočit si ho kolem dlaně a za pár sekund je hotovo, pes se nemá šanci otočit. Ale mluvím jako chlap, co 50 kg psa rukou udrží… Už jsem to párkrát řešil, když jsme měli víc psů na zahradě a nějaký se omylem dostal z kotce.

Ale s normálním obojkem to asi nejde…

 

Šárka Gajdošová

Na většině obojku psa přidusíš.

 

Toulavi Vlci

Asi jo, ale přeci jen ten řetízek se zaryje do kůže jak mě, tak psovi, a tak je to mnohem lehčí, hůř vyklouzne a líp přidusí. laugh

 

Jana Pfeiferová

Jde to i s normálním obojkem... osobně vyzkoušeno. smiley Vyškrcení je v podstatě nejrychlejší způsob, jak oddělit zakousnutý psy.

 

 

Tomáš Kubín

Za to nemůže bulík. Za to může majitelka… sdílel jsem na stránkách o venkově, protože vypuštěnej pes pologramotného majitele je především výsada vesnic.

 

Hela Levíčková

Bulíka jsem uvedla proto, že parta bulíkářů má tak jaksi z podstaty plemene více zkušeností... Přeskakuji celou tu větev - nahovno majitel, nehlídá si psa a neví co pak s ním… Řeším tu větev - něco mi žere mého psa, majitel není/je k ničemu - co mám dělat, abych zachránila svého psa... mimo řešení typu vytáhnu pistoli a agresora zastřelím (bo on nemůže za pánečka debila).

 

Lenka Ježková

Samovenčící vesnickej pes (i zcela negramotného majitele) je většinou zcela samosocializovanej vořech, kterej se přijde očuchat, chvíli si třeba s tím tvým budou poměřovat pinďoury a pokud tvůj pes není debil (anebo ty a nebudeš ječet, škubat vodítkem, svojeho zvedat nad hlavu apod.) tak se v klidu dohodnou, že maj pinďoura stejně velkýho a že se nebudou pouštět do složitějších akcí.

Tenhle pes šel zcela natvrdo, bez varování, opakovaně s cílem zlikvidovat... tohle nebyla normální psí rvačka.

Zásada je nesahat na svého psa, netahat ho zpod agresora (agresor má pocit, že se pes cuká a přikousne ještě víc), ale snažit se zpacifikovat agresora.

 

 

Petr Pfeifer

No a co budeš dělat, když ti do spřežení vyběhne jeden nebo dva takový agresoři? Potažmo tvoji psy se maximálně zamotají do šňůr a začnou se ještě řezat mezi sebou. To už nejde řešit humánní cestou.

 

Hela Levíčková

No to je v pr… řeším 1:1... i to spřežení/smečku musíš řešit obvykle po jednom, jinak se ti vrací do boje (pokud to nerozkopeš v počátku).

Bulíkáři psali, že čím víc agresora mlátíš, tím víc se mu zvedá adrenalin a rve se víc.

 

Lenka Ježková

Spřežení jedině fakt odepínat po jednom a uvazovat na cokoliv pevného, aby se nevraceli do bitky. Znám to a dost adrenalin, pokud se ti mele pět mamutů v čele s gróňačkou a máš jen jedny ruce. Protože většinou si v momentě, kdy do nich vletí cizí pes začnou vyřizovat nějaký starý křivdy i mezi sebou.

 

 

Jan Kotiš

Přesně kvůli tomu jezdím na tréninky i chodím na procházky s nožem a asi bych neváhal.

 

Toulavi Vlci

A nebyl by lepší taser nebo plynovka?

 

Jan Kotiš

Dobře tak abych nebyl za vraha a mučitele zvířátek, vozím s sebou ještě takovou metrovou sukovici. Útok na moje psy je jako útok na moji rodinu...