Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Malý na volno běhající pes

versus psí spřežení

 

 

Martin Brzek

Když vám štěkající yorkshir na volno vběhne do rozjetého spřežení, tak je po něm a jako musher stojící na káře nebo saních nemáte šanci s tím něco udělat. Takže za zakousnutého yorkshira, který si někde pobíhá na volno, nemůže husky, nemůže musher, ale může si za to jeho majitel.

 

Tomáš Kubín

Musheři se svými psy tráví opravdu hodně času. Ale když něco maličkého rozdováděného vběhne mezi smečku deseti psů, tak to prostě dopadne špatně. I když individuálně mně psi na vodítku nejdou po smetáčcích, tak prostě v té smečce, v tom stresu, ano.

 

Ondřej Mach

Pokud mezi nás vběhne malý uštěkaný pes na volno, tak se toho nedá moc dělat. Dvojku s koloběžkou ukočírujete a psy stáhnete, ale u spřežení to nejde. Pokud pes nemá přivolání, tak běhat volně prostě nemá. Nikdo se nechlubí, kolik má psů na kontě a rozhodně z toho nemá radost nebo potěšení...

 

Honza Svoboda

A klidně to veřejně napíšu, že jsme během 14 dnů zničili jednoho jezevčíka a jednoho yorka. Protože jsou majitelé hovádka a mají nevychované psy a psy, kteří neposlouchají na přivolání, volně. Moc s tím nenaděláte, když jedete se spřežením a do spřežení vám vlétne taková urvaná krysa. Je to otázka 30 sekund, než toho psa roznesou na “kopytech”, proto jezdím už jen s kamerou, a nejen s jednou.

 

Veronika Stejskalová

Dobří lídři se za tím malým smetákem nepoženou. Ne, že by je nezajímal, ale nějak výrazně ze své stopy kvůli němu uhýbat nebudou. Nicméně zkušenost je taková, že právě ti malí mají sebevědomí na rozdávání a klidně se proti tomu spřežení rozeběhnou, což pro ně bohužel většinou dobře neskončí.

 

Zuzka Doláková

Pokud váš pes jakékoliv velikosti skočí přímo do rozjetého spřežení, tak je to váš průser a nikoho jiného. Za mě raději, ať se lidi malých psů bojí a hlídají si je, třeba ten článek zachrání nějakému minipsovi život. wink

Pokud někdo trénuje se spřežením v lese a přímo pod psy mu vletí pes bez přivolání, tak je to prostě konec a nedá se s tím nic dělat... a to jako fakt nedá. Než zastavíte i jen 6 psů, tak stačí aby toho malého pitomce pošlapali a je salám, jestli husky, ESP, eurohound nebo samojed. A pokud si ten pitomec ještě ze strachu kousne, tak ho bohužel nejspíš někdo křupne a vy se nestihnete ani nadechnout, natož něco o váze 4 kg vytáhnout zpod spřežení.