Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Média budou psát o tom,

co jim někdo nabídne

 

Češi opět na vrcholu slávy a tentokrát na ME v mushingu ve Švédsku získali další cenné kovy

 

 

Mushing Czech Republic

Děkujeme českému týmu za reprezentaci našeho sportu.

 

Roman Habásko

A co Renata Válková a Pavel Pfeifer, to nebyla reprezentace? O nich ani zmíňka, výsledek, dokončil nedokončil?

 

Marie Ševelová

Článek je sponzorovaný, to je asi každému jasné a je třeba to takto brát. Ze závodníků nesponzorovaných Fitminem jsou zmínění pouze medailisté, nechybí jen Renča nebo Pavel Pfeifer ale i Kryštof Spilka, Václavka, Pavel Pischek, Martin Hes (snad jsem teď na nikoho nezapomněla). Prostě je třeba to brát tak, že pokud chceme článek o celé reprezentaci, bude si to muset vzít na triko někdo jiný než Fitmin. Tohle se tu řeší po každém mistrovství.

 

Čeští musheři ve Švédsku dokázali, že patří mezi světovou špičku

 

Honza Hladký

Začínám smutnit, že články o ME on snow ve Švédsku obsahují jen některé naše reprezentanty ve výčtu obsazených míst v jednotlivých kategoriích a disciplínách! Například naši Pája Pischek a Lucie Šimáně neexistují a nikdy tam nebyli, alespoň podle článků.

Pro náš klub, který se do světa mushingu teprve dostává, by to byla čest jako blázen si o tom přečíst. Bohužel... Máme smůlu... My jako klub podobné zmíňky následně využíváme pro posílení vyjednávací pozice při nahánění sponzorů pro závody nebo pro klub, popř. pro naše reprezentanty. V konečném důsledku si pod sebou reprezentace podřezává větev, protože když si nebude naše repre schopná vyjednat podporu na tyhle nákladný koníčky, tak prostě nebude jezdit tolik lidí.

 

Lucie Bolková

Média budou psát o tom, co jim někdo nabídne, ať už ve formě tiskové zprávu nebo něčeho podobného (a přijde jim to zajímavé). Pokud to neudělá reprezentace, ale komerční subjekt (Fitmin), prostě použijí textaci, která jim přijde. Vy jako klub můžete oslovit média sami. A přestože vaši závodníci nebodovali na top místech, pořád je do TZ můžete dostat třeba formou citace. Nebo ještě lépe, rovnou napsat článek, třeba reportáž z ME a zkusit to nabídnout vybranému relevantnímu novináři. Těch možností je plno a jestli vám opravdu publicita pomáhá při jednání se sponzory, stalo by za to na PR zamakat vlastními silami.

 

Vlastik William Sheldon

Myslím, že je to v pořádku. Byl jsem 8. na MS, 6. na ME a přišlo by mi nepatřičné být ve článku o medailových žních Štěpánkové a dalších. To si můžeme napsat report na fanzinu, že jsme tam byli, ale do takových článků patří hlavně medailisté.

 

Marie Ševelová

Tenhle článek, pokud vím, ze své vlastní vůle a nadšení dostala do iROZHLASu mladá holčina, která s mushingem začíná. Nebýt jí, tak po nás nějaký iROZHLAS ani neštěkne, a i když článek má své mouchy, tak já ho jednoznačně oceňuji! Abych pravdu řekla, tak mě už přestávají bavit věčné stížnosti na to, jak je, který článek špatný a co v něm chybí. Fitmin dělá propagaci mushingu, byť samozřejmě z komerčních důvodů, a je to špatně. Mladý nadšenec dostane článek do veřejnoprávního média a je to špatně. Ano, jednoznačně by náš svaz měl mít nějakou placenou funkci "tiskového mluvčího" či jak to mám nazvat, který by měl dostat do médií nejen nějaký šampionát ve Švédsku, ale třeba i účasti našich musherů na distančních závodech, nebo aktuálně Fajfka na Norway Trail a jiné... A otázka zní: jak dobře je svaz ochoten/schopen takového člověka zaplatit? Obávám se, že nemnoho... Bude někdo z nás ochoten tuto funkci za to málo vykonávat? K tomu za situace, kdy každá chyba/nepřesnost/neúplnost bude (nejen) na facebooku po zásluze potrestána... Ono kritizovat je strašně jednoduché...

 

Kryštof Spilka

Přátelé, přesně tak, jak píše Maruška ... pořád se říká "ten svaz", ale to je nesmysl! Ten svaz je pár lidí, co dělají, co mohou ve svém volném čase na úkor rodiny, práce a tréninku ... proto nedokonale. Je potřeba vítat každý článek a je potřeba zlepšovat obsah, ne spouštět kritiku. Proto hledám pro svaz člověka, který by zajišťoval PR. Jednoduché, ale pravidelné a zlepšující se. Tímto chci například poděkovat i tady Aleně za přímé přenosy z Åsarny. Vážím si toho stejně jako už mě nebaví různé kritiky. PS: Fitmin už také informuje jinak a z článku je např. patrné, že jejich tým je součástí reprezentace ... protože jsem je o to požádal. Hlásím, že potřebujeme ve svazu pomoc. Klidně se mi hlaste sami. Do prázdnin dám dohromady nějaké pozice, které budu potřebovat obsadit dobrovolníky. Díky.

 

Vlastik William Sheldon

Možná i má chyba, že jsem po Školení trenérů v reportu pro klub popsal jednotlivé semináře a úplně zapomněl napsat o vstupu Martina Vrtěla, který vysvětloval kolik mají práce se standardizovaním stanov a pravidel. Dostat článek o našem sportu do médií není sranda, a že pak vypadne nějaké to jméno už je dle mého drobnost. Ač je Štěpánková v našem sportu něco jako Sáblíková, tak média skutečně moc nezajímáme. Pokud má někdo pocit, že to dokáže lépe, pole působnosti je zcela otevřené.