Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Ohlasy ze Šediváčka

 

 

Lukáš Klíma

Máme za sebou Šediváčkův Long 2019 - Mistrovství ČR na dlouhé trati (210 km). Celkem se závodu zúčastnila stovka závodníků, do cíle dojelo 37. V naší kategorii 5-8 psů dojelo ze třinácti sedm. Naším pejskům se podařilo doběhnout do cíle s nejlepším časem a vybojovali jsme tak první místo a titul mistrů ČR pro rok 2019. Za posledních pět ročníků, které jsme absolvovali, byl tento nejobtížnější. Moc jsme si to užili. Také děkuji Veronice, protože bez ní bychom to takhle daleko nikdy nedotáhli.

 

Pavlína Hrabalová

Šediváčkův long 2019 - víte co člověka nejvíce potěší, když je na 180. kilometru? To, že když zastavíte na pauzu na čaj, pejsci mají stále tolik síly a chuti běžet, že neudržíte brzdu a jedete pořád dál... Tento závod byl MČR v longu a náš tým obsadil krásné 3. místo a stala jsem se tak 2. vicemistryní České republiky. Krásných 210 km na vrcholcích Orlických hor a zároveň velmi těžkých, které bych bez našich psů nikdy nezdolala. Patří jim obrovský dík a samozřejmě také mému manželovi Davidovi, který je tak skvěle natrénoval. wink

 

Martin Řehout

Poprvé od roku 2012, kdy táta vyhrál (o 2 s na 198 km!) Šediváčkův long, prý nejtěžší závod v ČR a střední Evropě, se v jeho výsledkové listině opět objevilo jméno Martin Řehout a opět na 1. místě, tentokrát teda já a s alaskánama. Už jsme jeli leccos, tak jsem si řek, že bychom měli i Šediváka, když letos nikam za hranice moc nemíříme. Bohužel podzimem jsme se protrápili kvůli problémům s packami u všech 14 psů, nejspíš způsobených výživou. Pořádně trénovat jsme mohli začít až po Vánocích, kdy ale zas roztál sníh a napadl až po novým roce. Takže jsme rozhodně ideálně natrénováno neměli, ale řek jsem si, že to zkusíme alespoň na 200 km trati i když původně byla v plánu 300. Výkon to byl vzhledem k našim možnostem bídný, taky jakmile jsem viděl, že nějakému psu dochází síly, odpřahal jsem (na dvakrát jsem půl hodiny dával Toníka do saní, aby se nakonec stejně prokousal ven), ke konci nás zastihl i průjem. Ale nakonec jsme závod dokončili a dokonce vyhráli. Bohužel chyběla konkurence, co se kvality týče (startovalo nás v kategorii 18, takže kvantita velká), což je škoda. Tou jedinou byl Jirka Kouřil, který ale pro zranění odstoupil po 1. etapě, a Jirka Sochor, který ale jel jen se 6, jednou špatně zahnul, a nakonec závod taky nedojel. Obrovský dík patří hlavně psům, že podali, na to, jak měli natrénováno, heroický výkon a v čele s jako vždy skvělou Wiki to zvládli, Davidu Hrabalovi za velkou pomoc a péči o psy, které už jsem nebral na bivak, která ho nakonec stála kvůli Tondovi (opět...) dvířka u přepraváku, což mě moc mrzí, a všem doma za psychickou podporu! smiley

 

Petr Gurega

Můj 8. dojetý Šediváčkův long je za námi. Letos jsme se zaměřili na dokončení závodu ve zdraví, a to se povedlo. Z 13 přihlášených nás dojelo 7 Čechů. Náš tým dojel na 4. místě. Díky za podporu.

 

Petr Kolář

Šediváčkův long 2019, neoficiální MČR SKJ v longu - 1. místo. 1. etapa, utržené vázání a natáhnutí lýtek. Pak jsem sice nemohl chodit, ale bruslit ano. 2. etapa, Ole si pořezal packy a dokulhal do cíle. 3. etapa, Ole znatelně chyběl, ale proráželi jsme zasněženou trať a na bivak dojeli jako první. Einar spal poprvé ve stanu.  4. etapa, jako vždy emotivní dojezd do cíle. Tentokrát bez pádu. Einar dal 90 km sám a do cíle neustále cválal - je to prostě borec, moc děkuji Hele Levíčkové. Obhajoba se povedla a opravdu to nebylo zadarmo. SKJ parta jako vždy vynikající a doufám, že nám ještě pár let vydrží.

 

Kačka Kulhánková

Jsme v cíli! Letos byl závod v mnoha ohledech náročnější, díky velké sněhové nadílce byla trať mnohem těžší což dokazuje fakt, že z cca 100 startujících závodníků nedojela ani půlka. Z týmu mi ještě před startem vypadla fenka kvůli náhlému zdravotnímu problému a při první etapě se mi zranil pes a do cíle jsem ho dovážela v saních. Zůstalo mi tedy 7 statečných a myslím, že jsme se s tím obstojně poprali, neboť jsme dojeli na 2. místě a získali titul vicemistra republiky v longu. smiley

 

Markéta Tomášková

Kluci konečně dorazili v pořádku do cíle. smiley Letošní závod byl opravdu hodně náročný, ze zhruba 100 startujících závodníků nedokončila ani polovina. Naši pejskové i páníček (Lukáš Hospr) jsou všichni zdraví, jen hodně unavení. smiley Celkově si doťapali pro úžasné 2. místo, čímž se stávají vicemistry republiky v longu. yes

 

Martin Brzek

Absolvovali jsme svého 11. Šediváčka. Letos už jen v turistické třídě, jelikož můj tým důchodců už by celého nedal. Pro nás bylo těch 3x34 km tak akorát. Zato jsme se nemuseli honit za žádnými časy, a tak jsme si to moc užívali. Sherwood byl opět luxusní a je to můj nejoblíbenější úsek. Děkuji všem pořadatelům za perfektní souhru. "Jindřichohradečáků" bylo na kontrolách také dost, a tak jsme si náš vrchol sezóny moc užili.

Co je štěstí? Co je štěstí pro mushera? To jsme takhle jednou na Abertamech s Pavlem Kučerou přemlouvali tak dlouho Lucku, až byla ráno přihlášena na Šediváčkův long. Nevěděla, do čeho jde a měla z toho obavy, ale zvládla to perfektně. Tak Lucko, zase za rok.

 

Lucie Müllerová

Šmarja. laugh Hele, teď budu aspoň týden rozmýšlet, jaké to vlastně bylo. Ale jedno je jistý. Tolik emocí, jako za poslední týden, jsem už sakra dlouho nezažila. Byla to taková emotivní horská dráha, chvíli nahoře, chvíli dole... smiley  Díky Martine!

 

Roman Habásko

Jsem v cíli XXIII. ročníku závodu Šediváčkův long na trati 300 km. 1. místo a celkové vítězství v tomto náročném ročníku mě velmi těší. I podpora fanoušků závodu byla překvapivá a děkuji všem partnerům a sponzorům co nás podporují. Tak zase za rok, letos to bylo těžké, mrazivé, ale krásné.

 

Granule-eshop.cz

A je po všem... Tak zase za rok, ale už od teď „na prašan“. wink Krásný týden plný zážitků, úsměvů, psích štěkotů, vítězů, zimy, žádné nudy, sněhu, slunce, mrazu. Prostě je fajn být spolu. Romane, velké díky a respekt k Tobě a psím výkonům.

 

Tomáš Soural

Uběhlo několik dní a nocí a je po dovolené na Šediváčkově longu. Zbývá jen zabalit, dopít pívo, dojíst mastné i nemastné dobroty, kterýma nás na dispečinku hýčkali a upláceli a "hurá" zpět do kolotoče normálního života. Bylo to moc fajn přátelé, tak zase za rok s touhle partičkou šílenců. Ať žije Šediváček 2020!