Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Různí mistři všeho možného

 

 

Roman Habásko

Vyhrát závod ve své kategorii je vždy dobrý pocit. Být nejrychlejším spřežením ve všech midových kategoriích také. Ale jezdit na závody a nemít s kým závodit, to mě už začíná vadit. sad

Být mistrem Evropy? K čemu nám to je. Vyhrát MČR? Super, ale k čemu. Vyhrávat kde co, to nám docela jde a je jedno v jaké kategorii spřežení to je, ale k čemu nám to je? Různí mistři všeho možného, státu, okresu, kontinentu nebo planety o sobě píšou články, lezou do novin a já si říkám "pročpak?", "co je k tomu tak táhne?" Je to snad odpovědnost vůči sponzorům, vůči rodině, nebo snad jen pro tu samotnou radost a touhu podělit se o ní.

Jenže dělit se o radost z prvního místa ze dvou nebo tří závodníků nemá asi moc velký smysl. Sponzor toto také moc neocení a rodina vás podpoří i když nebudete vyhrávat a ostatním to bude asi jedno.

Vlastně jsem jen chtěl napsat. Miluju mushing, žiju pro mushing a mám skvělé lidi kolem sebe. Mushery co jsou stejně odhodláni běžet dál za svými psy, tlačit tu těžkou káru stále před sebou a těšit se na další den, kdy zapřáhneme naše psy a jen tak někam pojedeme.

 

Kryštof Spilka

Tak je jasný, že člověka musí nejvíc bavit život se psem a společné tréninky, jinak to nemá smysl. smiley Závod je vždycky jen taková motivace. Pořád ještě můžeš snít vyhrát ty velké etapáky na severu. To musí být úžasný zážitek, vůbec se jen zúčastnit. Tady ve vnitrozemí je snazší honit vteřinky s ohařema. To se nedá nic dělat.

 

Vlastik Sheldon

Naopak si myslím, že s tím máš jít do televize, do novin. Zpopularizovat svůj sport a dostat ho do povědomí lidí. Třeba nadchneš nějakého mladého kluka, který k tomu strhne celou rodinu.

Podívej se na skvělou práci kolem Sáblíkové. Osobně neznám žádného rychlobruslaře, ale ona má mediální prostor zmáknutý, díky tomu sponzory a díky tomu to zkouší další děti. O prosazení úspěchu v mushingu se musí trochu zasadit i svaz. Ten cyklistický už to také pochopil.

 

Lucie Müllerová

Já mám třeba v první řadě radost z našeho času. Vždycky se podívám na tvůj čas. Pokud mě od tvého času dělí dny, bude i druhé místo špatné. Hodiny, trochu lepší, pár minut, začínám mít radost. laugh Já se snažím sdílet s lidmi především tu moji radost. Pro mě má třeba větší cenu vybojovaná medaile z MR než "jen" odjetá z ME. Ale chápu, když vyhráváš pravidelně a všechno, máš nad tímhle jiný nadhled.

Já to mám třeba z pozice ještě loňského úplného loosera na letošní "hele, docela dobrý na nás!" laughlaugh Ale noviny, to mě nenapadlo, sakra. I toho sponzora vlastně musím najít... jsem v tomhle asi out. blush

 

Lenka Ježková

Dobře jezdit je jedna věc a dobře to "prodat" druhá. Od toho druhého se pak odvíjí popularita sportu, třeba sponzoři apod. To první zvládáš, tak se zkus naučit i to druhé a nemudruj. laugh

PS: Ale uznávám, že někteří týpci, kteří jsou u toho tejden i s cestou, občas se jim to někde (spíš omylem) trochu rozeběhne a už je jejich "úspěchů" plný internet, jsou srandovní. smiley

 

Martin Řehout

Dojel jsem LGO (velkou)… to je vždycky to první, co každému řeknu, když se mě zeptá na největší úspěchy se psy. To byl hlavní cíl a to, čeho si vážím, navíc když ten závod byl letos vzhledem k dostatku sněhu a celkovým podmínkám dost drsný, na umístění tu moc nekoukám. Pak dodám, že jsme byli 3. ale z pěti, navíc 4. byl čistokrevný (aspoň dle WSA), 5. měl taky chlupatý (asi směska) a 1. a 2. nás porazili o třídu. Tak jsem to vždycky řekl i novinářům, když mě oslovili.

Ale nikdy jsem se nikam necpal, maximálně jsem napsal svoje zhodnocení na facebook a občas se mi někdo ozval z regionálních novin, že o mě slyšel a chtěl by o nás napsat. smiley