Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Spiknutí v českém mushingu?

Spěje u nás mushing do kopru?

 

 

Mushing Czech Republic

Ahoj musheři,

jelikož už nám tu kolují bizarní fámy (namátkově z těch nejúsměvnějších: třeba o repre pouze pro vyvolené, kterak chtěl Žéňa 80 tisíc jen pro sebe, až po ty smutnější: otevření zahubí čistokrevné, jak se nové vedení rozhodlo vytunelovat účet a poté to tu celé položit – přitom přesný opak je pravdou), je potřeba některé věci uvézt na pravou míru.

Dne 18. 5. 2019 proběhla výroční členská schůze ČASS. Za hojné účasti většiny členů podsekcí, zástupců sekce čistokrevných z ČMSKSP a mnoha hostů z řad aktivních závodníků. Jednalo se o jednu z nejdelších schůzí v historii svazu, končila až v pozdních odpoledních hodinách.

Zápis ze schůze po schválení zveřejníme na webových stránkách, jak je zvykem. Mějte ale strpení, je toho opravdu hodně. Pamatuji roky, kdy se neprojednala ani desetina toho co tady a zápis byl až po měsíci.

V krátkosti o schůzi (dříve, než proběhne schválení zápisu):

Na schůzi proběhlo shrnutí hospodaření a práce za uplynulé období a byl předložen rozpočet pro rok 2019. Došlo k přijetí dvou nových klubů. K projednání bylo zasláno 30 návrhů – týkaly se například problematiky licencí, reprezentace a nominačních kritérií, potřeby rozhodčích na závodech, funkcí a fungování ve svazu a mediální stránky naší činnosti.

Poté proběhla volba nových členů do podsekcí a nového výboru.

Po ukončení schůze se sešel nově zvolený výbor a zvolil nového předsedu ČASS a další dva zástupce do STK.

V některých spolcích jsou na svých místech ve vedení lidé zjevně doživotně, v ČASS tomu tak není a pro dobro nás všech snad nikdy nebude. Je tedy vcelku přirozené, že výsledkem řádných voleb se výbor obměnil a ten si následně jednohlasně zvolil svého předsedu.

V krátkosti jen k Aleši Píclovi. Je stále členem podsekce, kandidoval do výboru, nebyl zvolen. Což ale neznamená, že by ho někdo odněkud vyháněl. Naopak jeho odvedené práce si všichni váží. On své další setrvání ale podmínil takovými podmínkami, které byly absolutně neakceptovatelné. Takže se rozhodl skončit. To je jeho svobodná volba a my ji plně respektujeme.

Někteří se tu snaží vyvolat dojem, že teď se to tu všechno zhroutí, už ani koruna nepřijde apod. katastrofické vize. Předpokládám, že se shodneme, že český mushing by už nikdy neměl stát a padat pouze s jedním jediným člověkem. To už tu bylo a historie by se opakovat neměla.

Celý výbor, ale nejen ten (již pomáhají, či nabídli svoji pomoc různí jednotlivci, vč. takových, kteří kdysi ČASS opustili, nezávisle napříč spektrem od jižních přes severní Čechy až po Ostravu), usilovně pracuje na tom, aby vše fungovalo, jak má. Jde nám především o to, pozvednout sportovní stránku našeho sportu, vytvořit co nejlepší podmínky pro pořadatele závodů, a především pro vás = závodníky. O nic jiného.

O dalších aktualitách vás budeme v nejbližších dnech informovat.

Martin Vrtěl

 

Petr Svoboda

„Po celá dvě volební období, tedy úctyhodných 8 let, vykonával Jirka Nešněra tuto nelehkou, časově náročnou a leckdy i nevděčnou práci a jak už to v ČASS bývá – na úkor času stráveného se svojí rodinou, svými psy a věnováním se svým dalším koníčkům. Není u nás nikdo, kdo by mohl říci, že za Jirkou nezůstalo množství dobře a poctivě odvedené práce, čímž také nasadil laťku vysoko všem svým nástupcům. Za finanční možnosti, které v této chvíli český mushing má a jsou bez diskuze nejlepší v celé jeho historii, dlužíme Jirkovi všichni velký dík."

Tak tomu fakt nerozumím, dělá to skvěle, ale zvolili jsme si jiného.

 

Roman Habásko

Jen nezapomínejte na ČMSKSP, jsme plnohodnotnou součástí svazu a máme svá práva i v součinnosti s ČASS. Bez naší sekce a našeho souhlasu by se nikdy ČASS nestalo plnohodnotným a uznaným zástupcem sportu psích spřežení v ČR.

Věřím že i nadále budeme společně spolupracovat na vytváření sportovního prostředí v ČR.

 

Dagmar Nešněrová

Aleš Pícl nebyl zvolen ani do výboru ČASS? Co na to říci?

 

Jiří Stejskal

To nechápu. Člověk, co rozumí financím a svazu velmi pomohl. Měl jsem pocit zmaru a ovzduší bylo cítit komplotem a snahou vše rozbít. V některých lidech jsem se docela zklamal, ale je to pouze můj osobní pocit a jsem velmi rozladěn z té destrukce.

 

Petr Pospíšil

Bohužel to bylo spiknutí, ale že to půjde až tak daleko je ubohost některých lidí, kterých jsem si doposud vážil, no uvidíme, kam to tihle pučisti dotáhnou.

 

Roman Habásko

Bohužel krátkozrakost a dutost některých musherů vedla k tomu, že si ČASS podřízlo slepici, co snášela zlaté vejce.

 

Radek Heller

No jo no, když něco funguje, tak proč to nezničit.

 

Tomáš Pešek

Tak uděláme "puč" a je to. Takových lidí jako je Aleš, kteří rozumí psům i financím a legislativě je málo.

 

Michal Pelant

Schopný člověk a nebyl zvolen? Tak mushing u nás pomalu spěje do kopru. sad

 

Zápis z členské schůze ČASS

Zápis z jednání výboru ČASS

Poděkování Jiřímu Nešněrovi