Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Výzva všem závodníkům a předsedům klubů

 

 

Tomáš Cotchar Kočí

Výzva všem závodníkům a předsedům klubů

Předsedové klubů – pamatujete si to ještě? Na poslední schůzi 3. září 2022 jsme se hned na úvod dozvěděli od vedení svazu, že my předsedové nemáme žádné oprávnění cokoli ovlivnit – něco ve smyslu držte hubu a krok, pro nás na jednání nejste partneři. Vše je tedy pouze v rukou výkonného výboru svazu, který se rozhodne, co a jak bude. A nic se na tom nikdy nezmění - dle stanov si totiž nové členy výkonného výboru schvaluje výkonný výbor sám (tedy vítejme v Severní Korei).

Cílem mé účasti na schůzi předsedů totiž bylo tentokrát především to, abych se dozvěděl pravý důvod, proč byly TJ Sokol Maxičky skutečně vyloučeny ze svazu. V tomto klubu mám spousty přátel a očekával jsem, že se dozvím fakta, zda se stalo z jejich strany opravdu něco závažného. Překvapení se nekonalo. Vedení zopakovalo jen to, co bylo v zápisu výkonného výboru, tedy že prý předsedkyně Kamila Šrolerová nebyla v době přijetí řádnou předsedkyní klubu. Vedle mě povstala sympatická dáma - ta v tu dobu nezpochybnitelná předsedkyně klubu Sokol Maxičky a začíná bojovat opět a znovu za své ovečky, držíc v rukou vytištěné stanovy svazu a poukazujíc na právnické nesmysly ze zápisu schůze výboru vedoucí k vyloučení jejího klubu. Vedení však neustále opakuje jen to, co si dali do zápisu. Házení hrachu na zeď. A my ostatní mlčíme! – je to jen její boj? nás to nezajímá? nebo nevíme co k tomu říct? Ve finále smutné – jde přeci o náš milovaný sport, o přátelství, o fair-play.

Od té doby jsem celou tu dobu přemýšlel, co alespoň já s tím zmůžu. Z právnického hlediska to nijak nezměním – na to nemám kvalifikaci. A tak jsem se rozhodl podpořit Maxičky alespoň tím, že poběžím v dresu Maxiček – a to rovnou na Mistrovství ČR.

Co to vyvolá? Otázky: “Proč běžíš za cizí klub předsedo?”

A závodníci snad konečně začnou naslouchat a zajímat se o to, co se děje… Stalo se! - všimla si toho spousta lidí napříč různými kluby.

Členové klubu Sokol Maxičky jsou nyní v nominačních závodech na Mistrovství Evropy oproti ostatním členům jiných klubů znevýhodněni, byť by mohli v určitých kategoriích dosáhnout lepších výsledků. A to vše jen kvůli egu.

Ano, vím, že tímto svou činností i tímto příspěvkem ohrožuji celý náš klub, že by se najednou mohl stát i Canicross Olomouc černou ovcí svazu a bude třeba také účelově vyloučen. Tohle jsem ale udělat musel, je to v mé povaze a je to boj nejen za Sokol Maxičky, ale za všechny, milující tento sport.

Také s celou situací nesouhlasíte a podporujete Sokol Maxičky?

Sežeňte si na závody jejich dres, logo, či cokoli co půjde použít jako podporu a věřte – budou na vás hrdí!!! Pro mě to byla obrovská čest mít možnost propotit jejich dres, obzvlášť pokud bojují za spravedlnost.

Podporujme Sokol Maxičky.

Tomáš Kočí, předseda Canicross Olomouc